سفارش تبلیغ
صبا ویژن

منتقدانه
.. و زمانی که قائم ما ظهور کند، ندا در دهد: آگاه باشید ای جهانیان! که منم امام قائم.. آگاه باشید ای اهل عالم که منم شمشیر انتقام گیرنده.. بیدار باشید ای اهل عالم که جد من حسین را تشنه کام کشتند.. بیدار باشید ای اهل عالم که جد من حسین را عریان روی خاک افکندند.. آگاه باشید ای جهانیان که جد من حسین را از روی کینه توزی پایمال کردند.. *یالثارات الحسین علیه السلام*
قالب وبلاگ

"اگر دین (و در روایت دیگری اگر علم) به ستاره ثریا بسته باشد و در آسمانها قرار گیرد، مردانی از فارس (پارس) آن را در اختیار خواهند گرفت"

پیامبر اعظم(صلی الله علیه و آله)

نگاهی به رتبه علمی ایرانیان در جهان:

جزئیات رتبه جهانی ایران در علوم مختلف

براساس تازه ترین آمار موسسه اطلاعات علمی (ISI)، طی پنج ماه نخست سال جاری میلادی، محققان ایرانی با تولید نزدیک به دو درصد کل تولیدات علمی جهان، رتبه بیستم دنیا را کسب کرده و در هفت رشته موضوعی رقیب دیرینه خود یعنی ترکیه را پشت سر گذاشته و به مقام نخست منطقه دست یافتند.

رتبه علمی ایران

رتبه علمی ایران

دکتر جعفر مهراد، سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در گفت‌وگو با ایسنا گفت: در بین علوم مختلف که در دانشگاه ها و موسسات پژوهشی کشور، دانشجویان در دوره های عالی در آن تحصیل می‌کنند، مهندسی نفت از وضعیت روشن و در خور توجهی برخوردار است، به این معنی که در این رشته با اهمیت برای جمهوری اسلامی ایران که اخیراً بر تعداد دانشکده های نفت و گاز در دانشگاه ها نیز افزوده شده، ایران با تولید 60 مقاله (16?3 درصد از کل تولید علم جهان) در جایگاه اول منطقه و دوم جهان نشسته است.

 

وی با بیان اینکه رتبه نخست در حوزه مهندسی نفت به جمهوری خلق چین تعلق دارد،افزود:این کشور تنها با 22 مقاله بیشتر از جمهوری اسلامی ایران و با تولید 22?3 درصد از کل تولید علم جهان مقام نخست را به خود اختصاص داده است.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام افزود: رتبه های سوم تا پنج دراین حوزه از علوم به کشورهای کانادا، آمریکا و انگلستان نعلق دارد که به ترتیب 32 مقاله (10?6 درصد از کل تولید علم)، 23 مقاله (6?25 درصد از کل تولید علم) و 18 مقاله (4?9 درصد از کل تولید علم) تولید کرده اند.

 

مهراد با اشاره به اینکه ژاپن نیز در طول پنج ماه اول سال میلادی به اندازه کشور انگلستان یعنی تعداد 18 مقاله در حوزه مهندسی نفت منتشر کرده است،تصریح کرد: رتبه های هفتم تا دهم به ترتیب به کشورهای آلمان، روسیه، فرانسه و هندوستان تعلق دارد.

 

جایگاه نامناسب نروژ و عربستان در تولید علم نفت بر خلاف آمار تولید نفت

رییس مرکز منطقه‌یی اطلاع رسانی علوم و فناوری خاطرنشان کرد: جالب است بدانیم که کشورهایی مانند نروژ و عربستان سعودی که هر دو از نظر تولید نفت موقعیت ممتازی در بین کشورهای تولید کننده نفت دارند، به ترتیب رتبه های یازدهم و دوازدهم تولید علم این حوزه را به دست آورده اند.

به گفته مهراد رتبه کشور ترکیه در تولید علم جهانی رشته مهندسی نفت، نوزدهم است.

 

جایگاه دهم ایران در تولید علم ریاضی جهان

وی با بیان اینکه ایران در رشته ریاضی هم جایگاه رفیعی را در بین کشورهای تولید کننده علم در پنج ماه نخست سال 2012 میلادی کسب کرده است،گفت: ایران با تولید 551 مقاله (3?29 درصد از کل تولید علم جهان) رتبه اول منطقه و رتبه 10 جهان را به خود اختصاص داده است.

مهرادادامه داد: جمهوری خلق چین، آمریکا، فرانسه، آلمان و ایتالیا به ترتیب با تولید چهار هزار مقاله (23?85 درصد از کل تولید علم جهان)، هزار و 853 مقاله (11 درصد از کل تولید علم جهان)،هزار و 289 مقاله (7?68 درصد از کل تولید علم جهان) و هزار و22 مقاله ( 6درصد درصد از کل تولید علم جهان) در رتبه های اول تا پنجم جهان قرار گرفته اند. در بین رتبه های پنجم تا دهم، نام کشورهای اسپانیا، انگلستان، کانادا و ژاپن مشاهده می شود که بین 950 تا750 مقاله تولید کرده اند.

 

مهراد تاکید کرد: کشورهای نوظهور علمی دیگری مانند کره جنوبی، روسیه، هندوستان، هلند و استرالیا که به ترتیب رتبه های یازدهم تا پانزدهم را از آن خود کرده اند بعد از جمهوری اسلامی ایران قرار دارند. در این حوزه، جایگاه ترکیه از نظر تولید علم که مجموعاً 361 مقاله (2?15 درصد از کل تولید علم جهان) منتشر کرده است، هیجدهم دنیاست.

به گفته وی رتبه رژیم اشغالگر قدس در رشته ریاضیات با تولید 289 مقاله،بیستم جهان است.

 

تولید 2?55 درصد علم شیمی جهان توسط محققان ایرانی

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) درباره وضعیت تولیدات علمی ایران در رشته شیمی به ایسنا گفت: ایران با تولید هزار و244 مقاله (2?55 درصد از کل تولید علم جهان) رتبه اول منطقه و سیزدهم جهان را به دست آورده است. در این رشته نیز جمهوری خلق چین با تولید 13 هزار و 276 مقاله (27?2 درصد از کل تولید علم جهان) دارای رتبه نخست جهان است.

وی با بیان اینکه بعد از جمهوری خلق چین، کشورهای ژاپن، آلمان، هندوستان و آمریکا به ترتیب رتبه های دوم تا پنجم را کسب کرده اند،افزود: این کشورها بین سه هزار و900 تا سه هزار و 400 مقاله در مجلات معتبر بین المللی منتشر کرده اند؛ سپس کشورهای فرانسه، کره جنوبی، اسپانیا، انگلستان و ایتالیا به ترتیب رتبه های ششم تا دهم تولید علم در رشته شیمی را به دست آورده اند. کانادا و روسیه نیز از نظر تولید علم در مبحث شیمی پیشتر از ایران قرار دارند. جایگاه ترکیه در تولید علم شیمی با 630 مقاله بیست و یکم جهان است و کشورهایی مانند تایوان، استرالیا، لهستان، برزیل، سوئیس، هلند و سنگاپور بعد از جمهوری اسلامی ایران قرار دارند.

 

ایران در جایگاه اول منطقه و چهاردهم جهان در علوم کشاورزی

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) با بیان اینکه با استفاده از داده های پایگاه ISI جایگاه ایران در تولید علم در رشته کشاورزی در منطقه اول و در جهان چهاردهم است، به ایسنا گفت: جمهوری اسلامی ایران در پنج ماه اول سال میلادی 224 مقاله (2?69 درصد از کل تولید علم جهان) منتشر کرده است. رتبه ترکیه در تولید علم در رشته کشاورزی با توجه به انتشار 155 مقاله هفدهم جهان است.

وی ادامه داد: جمهوری خلق چین، ایالات متحده، برزیل، هندوستان و آلمان پنج کشور نخست جهان هستند که در رشته علوم کشاورزی به ترتیب با تولید هزار و 285 (15?42 درصد از کل تولید علم جهان)، 696 مقاله (8?35 درصد از کل تولید علم جهان)، 692 مقاله (8?3 درصد از کل تولید علم جهان)، 618 مقاله (7?42 درصد از کل تولید علم جهان) و 610 مقاله (7?32 درصد از کل تولید علم جهان) رتبه های اول تا پنجم را کسب کرده اند.

 

مهراد با بیان اینکه کشورهای اسپانیا، کانادا، استرالیا، ژاپن و فرانسه با کسب رتبه های به ترتیب بین رتبه پنجم تا دهم جهان پیشتر از ایران اند، تصریح کرد: ایتالیا، انگلستان و کره جنوبی که به ترتیب دارای مقام یازدهم، دوازدهم و سیزدهم جهان در تولید علم در رشته کشاورزی هستند پیش از جمهوری اسلامی ایران قرار دارند.

 

جایگاه چهاردهم ایران در تولید علم رایانه جهان

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)افزود: با توجه به حضور کشورهای قدرتمند در حوزه علوم و مهندسی کامپیوتر در جهان، دانشمندان و پژوهشگران کشورمان در پنج ماه اول سال 2012 میلادی با تولید 435 مقاله (سه درصد از کل تولید علم جهان)، ایران را در جایگاه اول منطقه و چهاردم تولید علم جهان نشانده اند.

وی با بیان اینکه جمهوری خلق چین با تولید دوهزار و 898 مقاله(20 درصد از کل تولید علم جهان) در رشته علوم و مهندسی رایانه جایگاه نخست را به خود اختصاص داده است، گفت: آمریکا(با تولید هزار و 678 مقاله)، اسپانیا، انگلستان و فرانسه کشورهای بعد از چین هستند. سپس کشورهای تایوان، کانادا، آلمان، کره جنوبی و ایتالیا رتبه های ششم تا دهم را از آن خود کرده اند.

مهراد خاطرنشان کرد: اسپانیا، استرالیا و هندوستان نیز با کسب رتبه های یازدهم، دوازدهم و سیزدهم پیش از جمهوری اسلامی ایران قرار دارند. کشور ترکیه با تولید 413 مقاله در مقام پانزدهم تولید علم جهان در رشته علوم و مهندسی کامپیوتر نشسته است و کشورهای هلند، برزیل، سنگاپور، یونان و بلژیک نیز که هر کدام به ترتیب 413، 379، 352، 313، 276 و 268 مقاله در مجلات معتبر بین المللی منتشر کرده اند رتبه های پانزدهم تا بیستم را به خود اختصاص داده اند.

 

پیشتازی ایران در تولید علم رشته مواد در منطقه

وی با اشاره به اینکه با تلاش و کوشش دانشمندان جمهوری اسلامی ایران جایگاه ایران در رشته مواد ارتقا فراوانی یافته است،افزود:در پنج ماه اول سال 2012 میلادی دانشگاه ها و موسسات پژوهشی ایران 799 مقاله در این رشته داشته اند که2?8 درصد از کل تولید علم جهان در این رشته را تشکیل می دهد و از این منظر رتبه اول منطقه و رتبه پانزدهم جهان را کسب کرده اند. جمهوری خلق چین، کره جنوبی، ایالات متحده و آلمان هر کدام به ترتیب با انتشار هشت هزار و 573، دوهزار و 351، دوهزار و 285، و دوهزار و 170 مقاله در جایگاه اول تا پنجم تولید علم جهان در رشته علم مواد قرار دارند.

مهراد تصریح کرد:رتبه کشورهای ژاپن، هندوستان، فرانسه، انگلستان و تایوان بین ششم تا دهم جهان است. ترکیه با تولید 601 مقاله رتبه دوم منطقه و شانزدهم جهان را به دست آورده است و سنگاپور، روسیه، لهستان و برزیل نیز به ترتیب با تولید 601، 560، 527، 453 و 436 مدرک حائز رتبه های هفدهم تا بیستم هستند.

 

صعود ایران به رتبه نوزدهم جهان در تولید علم فیزیک

رییس مرکز منطقه‌یی اطلاع رسانی علوم و فناوری با تاکید براینکه ایران در رشته فیزیک در جایگاه اول منطقه قرار دارد،گفت: دانشمندان ایران با تولید 739 مقاله (2 درصد از کل تولید علم جهان) رتبه ایران را به نوزدهم جهان ارتقاء داده اند. رتبه نخست جهان مربوط به جمهوری خلق چین است که هشت هزار و 806 مقاله (23?6 درصد از کل تولید علم جهان) تولید کرده و سپس کشورهای آلمان، آمریکا، ژاپن و فرانسه هر کدام به ترتیب چهارهزار و478، چهارهزار و 313، سه هزار و 607 و سه هزار و 181 مقاله منتشر کرده اند مقام های بین دوم تا پنجم را به دست آورده اند.

 

مهراد در گفت‌و‌گو با ایسنا خاطرنشان کرد: به جز ژاپن تنها کشورهایی که از قاره آسیا پیشتر از ایران قرار دارند کشورهای هندوستان و تایوان هستند که به ترتیب با تولید دو هزارو 56 مقاله و هزار و 79 مقاله رتبه های نهم و سیزدهم جهان را در رشته فیزیک کسب کرده اند.

به گفته وی تنها کشور نوظهور علمی که پیشتر از جمهوری اسلامی ایران قرار دارد برزیل است که 900 مقاله تولید کرده و دارای رتبه شانزدهم جهان است. رتبه 20 جهان نیز مربوط به کشور سوئد است که 691 مقاله در رشته فیزیک منتشر کرده است.

منبع: وبگاه جنگ نرم(www.psyop.ir)


[ جمعه 91/4/2 ] [ 8:46 صبح ] [ علی آلیانی ] [ نظر ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

لینک دوستان
برچسب‌ ها
امکانات وب
ایران رمان